sunnuntai 30. toukokuuta 2010

KUÄ = YÄK

I adopted Sari's UFO which she intended to throw away. I have never stitched on pre-printed fabric and I wanted to try it out. Sari had stitched half of this design. I got to say that I'm not fan of pre-printed designs. There was quite a lot stitching with blending filament which isn't my favorite either. I tried to take a close up pic so you could see the sparkling thread. I liked the wolves in this design =)


Adoptoin Sarin KUÄ-projektin (kaikkien ufojen äiti), vaikka tämä nimitys on tainnut kääntyä oupsilaisten listalla YÄK:iksi =). Sari oli aikeissa heittää tämän työn menemään, joten ajattelin pelastaa sen ja kokeilla valmiiksi painettua kangasta, josta pistellään vain osa. Sari oli urakoinut työtä jo kumminkin puoli väliin. Nyt voin kokemuksella sanoa, etten ole näiden esipainettujen töiden ystävä. Lisäksi tässä työssä oli aika paljon pistelyä tuolla efektilangalla, joka ei myöskään kuulu lemppareihini. Yritin ottaa lähikuvaa tuosta kimallelangastakin. Tykkäsin kyllä noista susista =)


13 kommenttia:

 1. Lopputulos on ainakin hieno! Hienosti lumen kimallusta jäljittelee tuo efektilanka.

  Eikä ole yllätys, että tykkäsit noista susista ;)

  VastaaPoista
 2. Hieno työ! :) Ja sudet ovat kyllä niin sua kuin olla ja voi. ;)

  Minäkään en ole esipainettujen ristipistojen ystävä. Voitko kuvitella, että viime syksynä Oulun käsityömessuilla eräs kanava- ja ristipistotöitä myyvän firman edustaja väitti minulle, että kuulun siihen HARVINAISEEN joukkoon, jotka tykkää laskettavista ristipistoista? Hän väitti, että vain 10% heidän asiakkaistaan tykkää laskettavista ristipistotöistä, ja loput 90% suosii esipainettuja. En voi mitenkään uskoa tuota, sillä mitä minä tunnen ristipistoharrastajia, niin taitaa 99% tehdä nimenomaan niitä laskettavia... ;) Vaikkakin jos tuon kyseisen firman valikoimissa on enimmäkseen niitä esipainettuja kanavatyöpohjia ja ristipistotöitä ja vain muutama laskettava malli, niin ehkä heille sitten osuu niitä asiakkaita enemmän, jotka painetuista tykkää (voiko sellaisia oikeasti olla? ;) ) ja muut ostavat laskettavat mallinsa muualta.

  Ystäväni äiti on tehnyt noita painettuja, joihin pistellään vain osa. Onhan ne toki ihan hienoja valmiina, kuten tuo sinunkin, mutten ole niiden tekemiseen oikein syttynyt.

  VastaaPoista
 3. Wau, onpa tosi mahtavaa nähdä tuo työ valmiina! Onnittelut! Ja myös suuret kiitokset, kun otit sen pois minun kaapeista venymästä!!! :D :D :D

  VastaaPoista
 4. Tuo keskeneräisen työn "adoptointi" on kyllä tosi hyvä juttu.

  Tusta tulee kyllä upea vähän erilainen kuva kokoelmiisi.
  Huikaisevat nuo hopeiset ja valkoiset sävyt..

  Pirkkokin viimeisteli mun vajaa 10v kaapissa olleen työn josta oli malli ja langatkin hukassa.
  Sarilta löytyi siihen langat ja mallin P. otti omasta valmiista työstään joka oli seinällä kehyksissä.

  Työtä oli aikoinaan pistellyt vähän avukseni myös äitini joten sen valmistumiseen tarvittiin yhteensä neljä tätiä! :D

  Oi ,miten upea yllätyslahja nuo DMC langat!! Wau!

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon !! Mäkin olen sortunut kerran esipainettuun ja jäi kyllä viimeiseksi. TAisi olla saman valmistajan työ kuin tämä.

  VastaaPoista
 6. I can see why you would like this design. You have done a great job. :0)

  VastaaPoista
 7. Minäkin kokeilin kerran esipainettua, sellaista johon tehtiin efektin vuoksi pistoja harvakseltaan sinne ja tänne. En tykännyt lopputuloksesta, mutta en heittänyt työtä poiskaan, vaan se on jäänyt odottamaan, että jaksaisin lisätä siihen vieläkin enemmän niitä "efektejä", niin että se oikeasti näyttäisi pistellyltä eikä painetulta.

  VastaaPoista
 8. I am not a fan of pre-printed designs too but I have to say this one is really fabulous.

  VastaaPoista
 9. I like the picture. But I am with you I don't like stitching on the pre-printed material.

  VastaaPoista
 10. The project itself looks wonderful, but I'm with you about pre-printed fabrics. But it would have been a pity to throw this project away.

  VastaaPoista
 11. It looks nice even though you didn't enjoy stitching is.

  VastaaPoista

Thank you for your comments. Kiitos kommenteista.