keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Finishing

I had to try the finishing cause  that's what I scare most in this project. I seem to ruin all my projects trying to finish them. The safest way is to take them to framer. Does anyone have good advice for example how to get neat trimming to the edge. Especially the spot where the cord ends meet looks messy. When I look the finished ornaments in the pic that is provided with the kit you can't even notice where the ends meet! Two finished 4 to go - uh.

Pakko yrittää tätä viimeistelyä, koska se on ehkä kamalinta mitä tiedän. Voittaa jopa ranskalaiset solmut ja jälkipistot. Viimeistelemällä itse saan kaiken taatusti pilattua. Turvallisinta siis kiikuttaa projektit vain kehystäjälle... Onko kenelläkään vinkkiä kuinka tuosta koristereunasta saa siistin. Etenkin se kohta missä nyörin päät yhtyy tuottaa ongelmia ja saan aikaiseksi vain sotkua. Kun pakkauksen mukana tullutta kuvaa katsoo niin ei siitä edes voi päätellä missä tuo sauma kohta on! Kaksi valmista ja vielä 4 jäljellä - uh.


19 kommenttia:

 1. Ihan siistin näköisiähän nuo ovat.

  VastaaPoista
 2. On the picture they looks very beautifull. I see nothing wrong. Love how you finished them...

  VastaaPoista
 3. Hienosti viimeistelty. Minullekin on suuri mysteeri kuinka nuo nyörit saa nätisti ilman jonkin ruusukkeen tms. käyttöä :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat koristeet, eikä viimeistelyssä mitään vikaa ole. Tuollaisten kierrettyjen koristenauhojen kanssa minä solmin ensin nauhan päät ohuella samansävyisella langalla (useimmiten ihan rullalanka), niin sitten ei lähde kierteet aukeamaan ja saa aikas hyvin liitoskohdan huomaamattomaksi.

  VastaaPoista
 5. Kauniita pistelyjä ja viimeistelyjä! Samaa minäkin manailen nauhojen kanssa, olen ajatellut että tärkeintä että oikea puoli näyttää hyvältä, joten jos meinaa kuprua tulla niin yritän säätää sen toiselle puolelle. Siis huiputan.

  VastaaPoista
 6. Hienosti viimeistelty minusta! :)

  Minä käytän aina jotain ruusuketta tms. peittämään sen ruman nyörien liitoskohdan. Tuosta kuvasta en saa selvää, onko tuo tehty pinkeep-tyyliin eli kahden pahvin kanssa; sellaisissa töissä työnnän ne nyörien päät sinne pahvien väliin varovasti, ja sit rusettia päälle. :)

  VastaaPoista
 7. Onpas ihanan näköisiä ja viimeistely näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
 8. I think they turned out great, Virpi!

  VastaaPoista
 9. Näyttää minustakin hyvältä !! Käytän samaa kikkaa kuin Irmeli. Tai sitten tungen pahvien väliin kuten MAri

  VastaaPoista
 10. Nättejä kuin mitkä! Ja tosi siististi viimeistelyjä. Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
 11. Koristeistasi tuli juuri niin ihania kuin ajattelinkin,olet taitava!

  VastaaPoista
 12. These are wonderful and I think you did a great job finishing. I have no hints or tips for you on the edging. I find them difficult myself.

  VastaaPoista
 13. Tosi kauniita ja siististi viimeisteltyjä!

  Jotkut käyttävät Fray Check -ainetta, en tosin ole tainnut vieläkään itse kokeilla, mutta sen avulla näyttää tulevan tosi siistiä. Aine siis estää purkautumista. Sitä saa ainakin Oulusta Ompelutalosta, että jos haluat kokeilla niin hihkaise!

  VastaaPoista
 14. Hyvältä nuo minustakin näyttävät! Varmaan myös hyvä konsti päättää se nauha jossain muussa kohtaa kuin tarkalleen vaikkapa keskellä ylhäällä, mihin helposti osuu silmä, kun siinä tuo ripustusnaru roikkuu. Tällaiset "ei-käsityö-ihmiset" kun ei ainakaan ala sen tarkemmin ja lähemmin tutkimaan että miten siisti se työ parin sentin päästä katsottuna on ;) Eli jos sieltä nyt ei pahasti ylimääräset langat viuhota niin ei sitä liitosta varmasti ala sen kummemmin tarkkailemaankaan ;)

  Vaikka voin kuvitella, että tuollainen viimeistely voi olla hermoja koettelevaakin. Eikun pitkää pinnaa niitten loppujen kanssa!

  VastaaPoista
 15. I think both finished ornametns look absolutely great. You are braver than I am because I never tried this kind of finishing. I already have attached cording to my ornamnets but I always use the cording as hanger, too, and then I can knot the end.

  VastaaPoista
 16. Hyvältähän nuo näyttävät! Mutta tiedän tunteen, minäkin inhoan viimeistelyä kun tuntuu ettei siitä koskaan tule niin hyvää kuin haluaisi. Teenkin usein tylsästi pikkutyynyjä kun sellaisen olen oppinut tekemään melko hyvin.

  VastaaPoista
 17. Beautiful Virpi!! Congrats on the finish.

  VastaaPoista

Thank you for your comments. Kiitos kommenteista.